Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Tebliğ Çağrısı – 2. Fikri Mülkiyet Hukuku Uluslararası Sempozyumu ve 2. Ticaret Hukuku Uluslararası Sempozyumu Düzenleniyor

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi oldukça genç bir eğitim kurumu olmakla birlikte, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku ve Ticaret Hukuku alanlarında oldukça iddialı hamleler yapmaktadır. (http://www.ybu.edu.tr/hukuk/)

Bu hamlelerden en önemlileri, fakültenin geçtiğimiz yıl Kasım ayında düzenlediği 1. Fikri Mülkiyet Hukuku Uluslararası Sempozyumu ve 1. Ticaret Hukuku Uluslararası Sempozyumu’dur. Kişisel olarak katılıp takip ettiğim 1. Fikri Mülkiyet Hukuku Uluslararası Sempozyumu’nun oldukça başarılı geçtiğini ve sempozyumda Türk akademisyenlerin yanısıra, yabancı akademisyenleri dinleme şansını bulduğumu özellikle belirtmek istiyorum.

Güzel haber şu ki, her iki sempozyumun ikincisi de, bu yıl 26 ve 27 Kasım 2015 tarihlerinde düzenlenecek. Aşağıda duyurularını göreceğiniz sempozyumlara dinleyici olarak katılmak için şu an oldukça erken bir tarih olsa da, sempozyumlarda Tebliğ sunmak isteyen akademisyen ve araştırmacılar için çalışmalara başlamanın vakti gelmiş durumda.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Tebliğ Çağrılarına aşağıda yer veriyoruz. Fakültenin IPR Gezgini’nden bu konuda duyuru yapmasını istemesinden biz çok memnun olduk, umarız tebliğ sunmak isteyecek birkaç araştırmacıya bu etkinliği duyurmuş ve bu yolla sempozyuma ufak da olsa katkıda bulunmuş oluruz.

Duyuru afişlerinin altında her iki sempozyum için talep edilen tebliğlere ilişkin detaylı açıklamaları da görebilirsiniz.

Umuyoruz ki her iki sempozyum da geçen yılkinden çok daha başarılı geçer ve ülkemiz Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koruması alanında gelenekselleşmiş bir uluslararası etkinliğe sahip olur.

II. Fikri Mülkiyet Hukuku Uluslararası Sempozyumu Tebliğ Çağrısı AfişiII. Ticaret Hukuku Uluslararası Sempozyumu Tebliğ Çağrısı Afişi

TEBLİĞ ÇAĞRISI


“II. FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU ULUSLARARASI SEMPOZYUMU”

(2015 – MARKA HUKUKU)


ANKARA, 27 KASIM 2015

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk fakültesi tarafından 27 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan II. Fikri Mülkiyet Hukuku Uluslararası Sempozyumunda, Sempozyumunun konusunu oluşturan “Marka Hukuku”na ilişkin tebliğ sunmak isteyen akademisyen ve araştırmacıların, hazırladıkları tebliğ özetlerini pdf formatında 10 Ağustos 2015 tarihine kadar commerciallaw@ybu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Seçilen tebliğler 1 Eylül 2015 tarihine kadar bildirilecektir. Sempozyumun kesinleşmiş programının 1 Ekim 2015 tarihine kadar duyurulması planlanmaktadır. 27 Kasım 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Sempozyumda sunulacak tebliğlerin tam metinlerinin 9 Kasım 2015 tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir.

Gerek tebliğ özetleri gerek tebliğlerin tam metinleri hakem incelemesine tabi tutulacaktır. Sempozyumda sunulan tebliğlerin Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku (TFM) Dergisi yazım kurallarına uygun ve makale formatında hazırlanması gerekmektedir. Hakem incelemesi neticesinde uygun görülen tebliğ metinleri 2016 yılı içerisinde Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku (TFM) Dergisi’nde yayımlanacaktır.

Tebliğlerin Türkçe ve İngilizce dillerinde sunulacağı ve katılımcılar için Türkçe’den İngilizce’ye ve İngilizce’den Türkçe’ye simultane çevirinin de yapılacağı Sempozyum, konuyla ilgilenen akademisyen ve araştırmacıların katılımına açıktır. Konuşmacıların konaklama (en fazla 2 gece) ve ulaşım masrafları Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için: commerciallaw@ybu.edu.tr

 

TEBLİĞ ÇAĞRISI

“II. TİCARET HUKUKU ULUSLARARASI SEMPOZYUMU”

(2015 – ANONİM ŞİRKETLERDE YÖNETİM)

ANKARA, 26 KASIM 2015

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 26 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan II. Ticaret Hukuku Uluslararası Sempozyumunda, Sempozyumunun konusunu oluşturan “Anonim Şirketlerde Yönetim”e ilişkin tebliğ sunmak isteyen akademisyen ve araştırmacıların, hazırladıkları tebliğ özetlerini pdf formatında 10 Ağustos 2015 tarihine kadar commerciallaw@ybu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Seçilen tebliğler 1 Eylül 2015 tarihine kadar bildirilecektir. Sempozyumun kesinleşmiş programının 1 Ekim 2015 tarihine kadar duyurulması planlanmaktadır. 26 Kasım 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Sempozyumda sunulacak tebliğlerin tam metinlerinin 9 Kasım 2015 tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir.

Gerek tebliğ özetleri gerek tebliğlerin tam metinleri hakem incelemesine tabi tutulacaktır. Sempozyumda sunulan tebliğlerin Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi (TFM) yazım kurallarına uygun ve makale formatında hazırlanması gerekmektedir. Hakem incelemesi neticesinde uygun görülen tebliğ metinleri 2016 yılı içerisinde Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi’nde (TFM) yayımlanacaktır.

Tebliğlerin Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde sunulacağı ve katılımcılar için simultane çevirilerin de yapılacağı Sempozyum, konuyla ilgilenen akademisyen ve araştırmacıların katılımına açıktır. Konuşmacıların konaklama (en fazla 2 gece) ve ulaşım masrafları Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için: commerciallaw@ybu.edu.tr

 

Önder Erol Ünsal

Haziran 2015

unsalonderol@gmail.com

Bir Cevap Yazın